Vacatures: The Duchess


Spuistraat 172
1012 VT Amsterdam, Noord-Holland
0683301163
45 werknemers totaal

Foto en video

Omschrijving

De naam van THE DUCHESS is gebaseerd op de van oudsher adellijke hertogin, bekend om haar verfijning, elegantie en klasse. THE DUCHESS, ge?nspireerd door de pracht en eminentie uit het tijdperk van de Belle epoque, zal deze zomer Amsterdam verheugen met haar komst. THE DUCHESS introduceert Amsterdam aan de elegantie van de traditionele Londense gastvrijheid, de Weense grandeur en de subtiele smaken uit Zuid-Frankrijk. Trouw aan haar adellijke achtergrond, huisvest THE DUCHESS in een van Amsterdams best bewaarde historische panden, de voormalige KAS Bank en het nieuwe W Amsterdam. De pracht van de originele ornamenten, hoge plafonds en de accenten van goud en marmer, maken THE DUCHESS tot een luxe toevluchtsoord in het bruisende hart van Amsterdam.

THE DUCHESS cuisine

Alle smaken bij THE DUCHESS worden zorgvuldig bereid in een handgemaakte Molteni keuken. Deze indrukwekkende keuken van koninklijk niveau - is exclusief ontworpen voor THE DUCHESS met ultramoderne apparatuur. Midden in de keuken komt een zeer exclusieve chef's table: THE DUCHESS Table.

Het lunch- en dinermenu bij THE DUCHESS is ge?nspireerd door lichte en geraffineerde smaken, kenmerkend voor landen zoals Zuid-Frankrijk en Italie, en beter bekend als de 'Nouveau-Nicoise Cuisine'. Hierbij wordt gebruik gemaakt van lokale producten zoals artisjok, courgette, citroenen, olijven, tomaten, truffels en een variatie van zeevruchten, vlees en verse pasta's. Eclectische klassiekers met een frisse twist zoals vorstelijke Fruit de Mer plateaus, rotisserie en grill specialiteiten gevolgd door rijke ijscoupes bereid aan tafel, doet THE DUCHESS haar naam eer aan en brengt zij een Londense grandeur naar Amsterdam.

Geworteld in haar Londense erfgoed, speelt de 'Afternoon tea' een prominente rol in THE DUCHESS. De extravagante displays presenteren een rijke varieteit aan niche patisserie en scones, geserveerd met 'signature' marmelades. Trouw aan het koninklijke karakter van THE DUCHESS wordt de 'Afternoon tea' geserveerd met een van de vele thee melanges of champagnes.

THE DUCHESS dranken

Volledig geintegreerd met de 'dining experience', biedt de drankkaart een gevarieerde samenstelling van traditioneel geschonken dranken, cocktails en punch gecre?erd door moderne en uitmuntende technieken. Samen met een buitengewoon bekwaam team van gerenommeerde internationale bartenders geeft THE DUCHESS een nieuwe definitie aan de lokale cocktail scene.

De overheersende sfeer van weelde bij THE DUCHESS begint met een scherpe selectie punch en enkele creatieve variaties op de 'French and Savoy Aperitif'. Daarnaast schenkt THE DUCHESS een ongeevenaarde selectie van Franse vermout en een grote variateit aan traditioneel geinspireerde dranken met Absint en Pastis. De cocktailkaart bestaat uit een evenwichtige selectie van vergeten cocktails uit de hoogtijdagen van het laatste cocktail tijdperk. Voor wie liever bubbels drinkt heeft THE DUCHESS een royale kaart met verschillende champagnes. Haar unieke wijnkaart, passend bij THE DUCHESS cuisine, bestaat uit een selectie van de meest exclusieve wijnen van over de hele wereld. De gehele selectie dranken bij THE DUCHESS sluit naadloos aan bij de royale beleving van de gast. Aan de bar kan, naast alle dranken, ook worden genoten van THE DUCHESS cuisine.

Het interieur bij THE DUCHESS

THE DUCHESS is gevestigd in het hart van Amsterdam, op slechts een steenworp afstand van het Paleis op de Dam. Het gebouw, de voormalige KAS Bank, ademt een rijke historie. Met hoge plafonds, indrukwekkende gebrandschilderde ramen en vele originele elementen, vond THE DUCHESS hier een passend verblijf.

THE DUCHESS raakte geinspireerd door de 'Grand Brasserie' en de historie van de voormalige bank, en heeft dit samengesmolten met haar eigen excentrieke karakter. Zo is het weelderige eigentijdse interieur perfect in balans met de elegantie en verfijning van een ver koninklijk verleden, en met het comfort en intriges van onze tijd. De overweldigende centrale hal met haar hoge, versierde glazen plafond, de zwarte en marmeren details, de prachtige handgemaakte vloertegels en de houten kozijnen, zorgen er allen voor dat gasten zich meteen op hun gemak voelen.

Het pand is niet langer een exclusief domein, maar een plek van de stad, die de grote waarde van eenvoudige dingen erkent en bewijst dat het verleden en het heden meer samen kunnen doen dan naast elkaar bestaan; ze kunnen elkaar verrijken. De buitengewoon bijzondere 'tea lounge', met uitzicht over de Singel, is een knipoog naar de 'Alice in Wonderland tea party' met een overvloed aan thee potten, thee kopjes en taart plateaus. Het ontwerp, door internationaal gerenommeerd en bekroond architectenbureau BK Architecture, ademt de luxe van vervlogen tijden.

Bekijk locatie op kaart

Adverteren

Als u wilt adverteren op deze webiste, neem dan contact op via info@xs2jobs.nl of klik op werkgevers.

Volg ons

Op social media