Helft horecawerknemers wil andere job

Bijna de helft van medewerkers in de horeca en detailhandel (afgerond 47 procent) zou wel van werkgever willen veranderen. Dat blijkt uit analyse van additionele data uit het Nationaal Salarisonderzoek dat Intermediair en Nyenrode Business Universeit hebben uitgevoerd.

Voorop
Dat bijna de helft van de horecawerknemers wel wil switchen maakt de branche koploper onder alle sectoren. De wens om van werkgever te veranderen is eveneens hoog in de sectoren dienstverlening (44 procent) en bouw (39 procent).

Zoekend
Van de personen uit de horeca/detailhandel die hebben aangegeven wel te willen wisselen van werkgever is 69 procent actief op zoek naar een andere baan..

Toch tevreden
Dat bijna de helft van de horecawerknemers van baan zou willen wisselen, is opmerkelijk te noemen wanneer er naar andere onderzoeksvragen en wordt gekeken. Uit de data blijkt dat 46 procent van de horecawerkers tevreden of zelfs zeer tevreden is over zijn huidige baan. Een kwart geeft aan ontevreden of zeer ontevreden te zijn over zijn huidige werk. 29 procent staat neutraal tegenover tegenover zijn baan. Met de positivo’s opgeteld is 75 procent van de horecawerknemers dus neutraal of tevreden over zijn werk.

bron: hospitality management

Adverteren

Als u wilt adverteren op deze webiste, neem dan contact op via info@xs2jobs.nl of klik op werkgevers.

Volg ons

Op social media