Blogberichten
Tips voor starters in de horeca
Door Pim van Dijk - 18 maart 2024Als je nieuw bent in de horeca en op zoek bent naar je eerste baan, zijn er een paar tips die je kunnen helpen om een goede start te maken in deze...
Employee Value Proposition in de Horeca
Door Pim van Dijk - 16 februari 2024Een Employee Value Proposition (EVP) is een belangrijk concept in de horeca-industrie. Het geeft de voordelen en waarde aan die een Horeca...
Geschikt voor de Horeca
Door Pim van Dijk - 23 januari 2024Horeca bedrijven worden door hun gasten gebruikt om plezier te hebben, mensen te ontmoeten, bij te praten met vrienden, zakelijk indruk te maken,...
Koksopleidingen in Nederland: Een Smakelijke Reis naar Culinaire Excellentie
Door Pim van Dijk - 30 juli 2023Of je nu een passie hebt voor koken en graag je culinaire vaardigheden wilt ontwikkelen of je droomt van een carrière in de gastronomische...
Horeca CAO 2023: Alles wat je moet weten
Door Pim van Dijk - 29 mei 2023Wat is een Horeca CAO en wie zijn de partijen? Een Horeca CAO (collectieve arbeidsovereenkomst) is een schriftelijke overeenkomst waarin...
Studentenwerk en Horeca, een ideale combi
Door Pim van Dijk - 19 maart 2023Studenten willen geld verdienen en combineren dat graag met gezelligheid en op tijden die passen bij de studie, de sport en het sociale leven. In...
Solliciteren in de Horeca? Met deze sollicitatietips val je op!
Door Eva Bates - 23 februari 2023Er zijn veel vacatures in de Horeca, maar bij de bedrijven die echt goed bij je passen is het dan vaak wel weer moelijk om uitgenodigd te worden...
Een open sollicitatie in de horeca? Loop spontaan eens binnen!
Door Eva Bates - 04 januari 2023Droom jij van een baan in je favoriete restaurant of café? Maar staat er bij dit bedrijf momenteel geen vacature open? Doe eens gek en ga...
5 redenen om niet als ZZP’er in de Horeca te werken
Door Eva Bates - 05 december 2022Het aantal werknemers die als ZZP’er in de horeca aan de slag gaan neemt steeds verder toe. Door het hoge personeelstekort in de horeca zien...
7 redenen om niet te kiezen voor een gratis wervingskanaal
Door Eva Bates - 14 november 2022We weten het allemaal, er is een grote krapte op de arbeidsmarkt. Bijna iedereen heeft moeilijk vervulbare vacatures. Wanneer het werven niet...
Dit vindt de Horecamedewerker belangrijk in een baan!
Door Eva Bates - 03 november 2022Heb jij een moeilijk vervulbare horecavacature? Een belangrijk gegevens is dat er momenteel een grote krapte is op de arbeidsmarkt en dan met name...
In 10 stappen een wervende vacaturetekst met de vacaturewizard van WerkenindeHoreca.nl
Door Eva Bates - 17 oktober 2022De krapte op de arbeidsmarkt en dan met name in de horeca is enorm. De meeste goede mensen hebben een baan en goede koks hebben hun plek al...
5 voordelen van een goed onboarding proces in de horeca
Door Eva Bates - 03 oktober 2022Maak jij gebruik van een onboarding proces? Het draagt namelijk bij aan het behouden van je medewerkers. Wist je dat 12% van het horecapersoneel...
Betere resultaten met je online Horeca vacatures
Door Pim van Dijk - 15 september 2022Veel teksten voor online Horeca vacatures lijken te zijn geschreven om zoveel mogelijk mensen af te schrikken. Wellicht om niet teveel reacties te...
Succesvol horecapersoneel werven met beeld en geluid!
Door Eva Bates - 05 september 2022Wij vertellen waarschijnlijk niets nieuws, horecapersoneel werven vraagt veel inspanning. Goede werknemers hebben op dit moment een baan en...
De Horeca is geen slechte werkgever
Door Pim van Dijk - 01 augustus 2022Je hoort het regelmatig, de Horeca is een slechte werkgever en er wordt slecht betaald. Net als in iedere branche zullen er ongetwijfeld slechte...
Maak werk van je merk als werkgever
Door Pim van Dijk - 15 juli 2022De krapte op de arbeidsmarkt voor de Horeca was voor Corona al heel groot, tijdens Corona zijn noodgedwongen veel medewerkers een baan gaan zoeken...
Hoe werf je horecapersoneel in deze krappe arbeidsmarkt?
Door Eva Bates - 15 juni 2022Dat er krapte is op de arbeidsmarkt en met name in de Horeca, is geen nieuws. Maar wat wel nieuws is dat jij er wat aan kan doen!...
Werksfeer Horeca
Door Pim van Dijk - 16 mei 2022De werksfeer in de Horeca De werksfeer in de Horeca wordt in belangrijke mate bepaald door de dynamiek in de bedrijven. Gasten hebben...
7 redenen waarom iedereen een keer Horecawerk gedaan zou moeten hebben!
Door Nienke Leep - 02 februari 2022Ik was 15 jaar oud toen ik bij mijn allereerste baantje in de horecabranche terecht kwam, wat eigenlijk wel grappig was aangezien ik niet eens op...