Ambieer jij carrière in de Horeca? Hier vind je alle informatie!

Zou jij graag willen werken in de Horeca? Op deze pagina vind je alle informatie over jouw loopbaan in dit mooie vak.

Werksfeer in de Horeca

Een Horeca bedrijf is een uitstekende omgeving om carrière te maken. De werksfeer is leuk, er zijn vaak flexibele werktijden en je kunt leuk verdienen. Horeca bedrijven zijn in veel gevallen bereid mensen op jonge leeftijd en/of mensen met relatief weinig ervaring verantwoording te geven. Als er een vacature is zal de keuze vaak vallen op iemand die bekend is binnen het bedrijf boven iemand die van buitenaf werk zoekt en wil solliciteren. Interne promoties komen dan ook in de Horeca vaak voor. 

Niets is zo veelzijdig als een Horecabaan

Wist je dat er een heleboel verschillende bedrijven en functies zijn die in deze sector vallen? Denk hierbij aan restaurants, bars, conferentiecentra, hotels, snackbars, lunchrooms, het valt allemaal binnen deze sector. Werk je liever verschillende diensten en vind je het leuk om in een bedrijf te werken dat dag en nacht geopend is? Dan past een Hotel wellicht goed bij jouw wensen als het gaat om het zoeken naar een passende baan. Maar wellicht vind je het veel leuker om overdag te werken en kun je met veel plezier terecht bij een Brasserie. Word jij blij van het organiseren van een event, ook dat is allemaal mogelijk bij verschillende horecabedrijven. Ben je benieuwd welke actuele vacatures er beschikbaar zijn in jouw regio en bij een werkgever van jouw keuze? Kijk dan in ons actuele vacatureoverzicht.

Opleidingen, bijbanen en stageplaatsen

In heel Nederland vind je diverse opleidingen die je kunt volgen om een vliegende start te kunnen maken in de branche. Maar uiteraard kun je ook starten in de branche door middel van een leuke bijbaan of stage. In de Horeca zijn veel bijbanen voor scholieren en studenten maar ook voor de mensen die niet fulltime willen werken zijn er veel parttime mogelijkheden.
Doordat de meeste bedrijven wisselende werktijden kennen en veelal 6 of 7 dagen per week open zijn, is dit bij uitstek een bedrijfstak waar veel part-time werk te verkrijgen is en waar scholieren en studenten goed terecht kunnen voor een bijbaan.

Verschillende functies in de branche

Juist omdat er zoveel functies zijn binnen de branche is het, zeker als je starter bent, lastig te bepalen waar nu jouw ambities liggen. Misschien voel jij je prettig in een keuken, of ben jij gelukkig in de bediening?  Heb jij die vacature gevonden die bij je past? Maak dan zeker gebruik van onderstaande sollicitatietips, want zo maak jij meer kans op die droombaan

Adverteren

Als u wilt adverteren op deze website, neem dan contact op via info@xs2jobs.nl of klik op werkgevers.

Volg ons

Op social media