In 10 stappen een wervende vacaturetekst met de vacaturewizard van WerkenindeHoreca.nl
Door Stella Peperkoorn - 28 juni 2022De krapte op de arbeidsmarkt en dan met name in de horeca is enorm. De meeste goede mensen hebben een baan en goede koks hebben hun plek al...
5 voordelen van een goed onboarding proces in de horeca
Door Stella Peperkoorn - 21 april 2022Maak jij gebruik van een onboarding proces? Het draagt namelijk bij aan het behouden van je medewerkers. Wist je dat 12% van het horecapersoneel...
Betere resultaten met je online Horeca vacatures
Door Pim van Dijk - 15 februari 2022Veel teksten voor online Horeca vacatures lijken te zijn geschreven om zoveel mogelijk mensen af te schrikken. Wellicht om niet teveel reacties te...
Succesvol horecapersoneel werven met beeld en geluid!
Door Stella Peperkoorn - 09 januari 2022Wij vertellen waarschijnlijk niets nieuws, horecapersoneel werven vraagt veel inspanning. Goede werknemers hebben op dit moment een baan en...
Werf jij al personeel met beleving en emotie?
Door Stella Peperkoorn - 02 december 2021Beleving en emotie staat centraal in de Horeca als er wordt gesproken over gasten. Maar heb je er wel eens over nagedacht dat beleving en emotie...
Maak werk van je merk als werkgever
Door Pim van Dijk - 12 oktober 2021De krapte op de arbeidsmarkt voor de Horeca was voor Corona al heel groot, tijdens Corona zijn noodgedwongen veel medewerkers een baan gaan zoeken...
Een wervende vacaturetekst schrijven doe je zo!
Door Stella Peperkoorn - 14 september 2021De meeste vacatures starten met een intro over het bedrijf, daarna komen de functie-eisen aan bod en vervolgens wordt er onderaan de...
De Horeca is geen slechte werkgever
Door Pim van Dijk - 19 augustus 2021Je hoort het regelmatig, de Horeca is een slechte werkgever en er wordt slecht betaald. Net als in iedere branche zullen er ongetwijfeld slechte...
Hoe werf je horecapersoneel in deze krappe arbeidsmarkt?
Door Stella Peperkoorn - 14 juli 2021Dat er krapte is op de arbeidsmarkt en met name in de Horeca, is geen nieuws. Maar wat wel nieuws is dat jij er wat aan kan doen!...
4 tips voor een goede CV update!
Door Stella Peperkoorn - 10 juni 2021Wist je dat een potentiële werkgever binnen 30 seconden heeft besloten of jouw CV de moeite waard is? Wanneer je zorgt dat jouw CV opvalt...
Werksfeer Horeca
Door Pim van Dijk - 19 april 2021De werksfeer in de Horeca De werksfeer in de Horeca wordt in belangrijke mate bepaald door de dynamiek in de bedrijven. Gasten hebben...
De 5 meest gestelde vragen tijdens een sollicitatiegesprek
Door Stella Peperkoorn - 25 februari 2021Een sollicitatiegesprek is altijd spannend. Een goede voorbereiding is essentieel. Dit komt niet alleen professioneel over, maar geeft je ook...
Video sollicitatiegesprek in de Horeca
Door Pim van Dijk - 27 januari 2021Het video sollicitatiegesprek wordt ook in de Horeca steeds vaker gebruikt, zeker in Corona tijden. In plaatst van het gesprek te houden op...
Een CV maken voor in de Horeca. Zo doe je dat.
Door Gastblog van Perfectcv.nl - 14 januari 2021Voordat je gaat solliciteren voor een baan in de horeca, heb je minimaal twee documenten nodig, een cv en een sollicitatiebrief. Hieronder...
4 fouten die beter niet kan maken tijdens je kennismakingsgesprek
Door Stella Peperkoorn - 07 januari 2021Een eerste sollicitatiegesprek, ook wel kennismakingsgesprek genoemd is voor veel mensen een spannende gebeurtenis. Het is de bedoeling dat je in...
5 vragen die je niet moet vergeten tijdens je sollicitatiegesprek in de Horeca
Door Stella Peperkoorn - 17 december 2020Als je eenmaal bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek in de Horeca is het tijd om je goed voor te bereiden op dat spannende gesprek. Denk...
Geschikt voor de Horeca
Door Pim van Dijk - 27 november 2020Horeca bedrijven worden door hun gasten gebruikt om plezier te hebben, mensen te ontmoeten, bij te praten met vrienden, zakelijk indruk te maken,...
7 redenen waarom iedereen een keer Horecawerk gedaan zou moeten hebben!
Door Nienke Leep - 19 november 2020Ik was 15 jaar oud toen ik bij mijn allereerste baantje in de horecabranche terecht kwam, wat eigenlijk wel grappig was aangezien ik niet eens op...
4 tips voor een open sollicitatie
Door Stella Peperkoorn - 15 oktober 2020Misschien loop je al jaren langs dat leuke cafe en dacht “daar wil ik graag werken”. Toch zag je nooit een vacature voorbij komen, en...
Ben jij gelukkig in je huidige horecabaan?
Door Stella Peperkoorn - 10 september 2020De zomervakantie is weer voorbij! Wist je dat de meeste werknemers op maandag en na de zomervakantie op zoek gaan naar een nieuwe horecabaan? In...
5 vaardigheden die je ontwikkelt door horecawerk te doen
Door Stella Peperkoorn - 03 september 2020Horecawerk is super leuk en je leert er ook nog eens heel veel van. Het is een fantastische baan voor vast werk maar ook de ideale bijbaan voor...
Nemen robots het werk in de keuken over?
Door Advertorial - 20 augustus 2020Gerechten die door een robot uitgeserveerd worden, een pizza-automaat dat met een druk op de kop een verse pizza bakt en apparaten die zelfstandig...
De 9 meest gestelde vragen tijdens een sollicitatiegesprek
Door Stella Peperkoorn - 18 augustus 2020Een sollicitatiegesprek kan best spannend zijn, zeker wanneer je dit nog niet heel vaak hebt gedaan. De beste tip om een goede indruk te maken...
5 redenen om niet als ZZP’er in de Horeca te werken
Door Stella Peperkoorn - 09 juli 2020Het aantal werknemers die als ZZP’er in de horeca aan de slag gaan neemt steeds verder toe. Zij verdienen meer door zich voor een hoger...
BBL leerling? Horecawerk is goed voor je carrière!
Door Stella Peperkoorn - 18 juni 2020Er zijn veel leuke banen en carrièremogelijkheden in de Horeca. Het is niet voor niets populair werk onder jongeren en studenten. Nu...
Solliciteren in de Horeca? Met deze sollicitatietips val je op!
Door Stella Peperkoorn - 12 mei 2020Nu er weer enig zicht is op het openen van de Horeca, staan er weer heel veel enthousiaste mensen te wachten die graag in de horeca aan de slag...
Het voordeel van een studentenbaan in de Horeca
Door Ellen Smith - 12 maart 2020De verschillende loopbaantraject mogelijkheden Stel je jezelf een toekomst binnen de horeca voor? Dan moet je nu nog je vinger leggen op...
Horecapersoneel werven via Facebook? Dan hebben wij belangrijke info voor je!
Door Stella Peperkoorn - 20 februari 2020Wist je dat 10,4 miljoen Nederlanders Facebook gebruiken, waarvan 7,5 miljoen dagelijks? Horecapersoneel werven via Facebook is dan ook een...
Zoek jij een creatieve en veelzijdige baan volop carrièrekansen? Word kok!
Door Stella Peperkoon - 30 januari 2020Op dit moment is er een groot tekort aan koks in de Horeca en dat terwijl het beroep van een kok heel creatief en veelzijdig is. Hoog tijd om eens...
Hoge werkdruk? Voorkom een burn-out!
Door Nienke Leep - 15 januari 2020Werk jij in een omgeving die een erg onplezante sfeer meebrengt? En voel je je daardoor erg energieloos en kan je erdoor je baan niet goed...
Hoe combineer je horeca werktijden en je sociale leven?
Door Nienke Leep - 19 december 2019Als je in de horeca werkt dan ken je vast wel de onregelmatige werktijden die het werk soms met zich kan meebrengen. Maar dit heeft ook zeker...
Wet arbeidsmarkt in balans in de horeca, wat verandert er?
Door Stella Peperkoorn - 07 november 2019*update 26-02-2020 1 januari 2020 was het zover, de Wet Ardbeidsmarkt in balans (WAB) is in werking getreden. Maar wat betekent...
Zo overtuig jij je potentiële werkgever met je zwakke punten!
Door Nienke Leep - 12 september 2019Solliciteren is jezelf verkopen! Elke werknemer weet onderhand wel dat je jezelf bij het sollicitatiegesprek zo goed mogelijk presenteert....
3 redenen waarom je je zou moeten focussen op het behoud van je medewerkers
Door Stella Peperkoorn - 19 augustus 2019Een laag verloop in je horecapersoneel biedt veel voordelen. Om een hoog verloop zo veel mogelijk te beperken, doe je er goed aan om je te...
Dit vindt de Horecamedewerker belangrijk in een baan!
Door Stella Peperkoorn - 16 juli 2019Heb jij een moeilijk vervulbare horecavacature? Een belangrijk gegevens is dat er momenteel een grote krapte is op de arbeidsmarkt en dan met name...
7 redenen om niet te kiezen voor een gratis wervingskanaal
Door Stella Peperkoorn - 30 mei 2019We weten het allemaal, er is een grote krapte op de arbeidsmarkt. Bijna iedereen heeft moeilijk vervulbare vacatures. Wanneer het werven niet...
Vooral in de horeca moet je investeren in een topteam
Door Monique Van Gevelt - 17 januari 2019Om medewerkers nog enigszins aan je te binden moet je tegenwoordig een woest aantrekkelijk horecabedrijf hebben. Ze overtuigen om voor jouw zaak...
WerkenindeHoreca sponsort Oma's Soep!
Door Stella Peperkoorn - 15 december 2017WerkenindeHoreca omarmt unieke initiatieven die een bijdrage leveren aan onze samenleving. In Nederland leven 1 miljoen ouderen die zich eenzaam...