Het voordeel van een studentenbaan in de Horeca

Door Ellen Smith  -  21 maart 2019

De verschillende loopbaantraject mogelijkheden

Stel je jezelf een toekomst binnen de horeca voor? Dan moet je nu nog je vinger leggen op welke specifieke richting je wilt ingaan. Horeca medewerkers kunnen vaak gestereotypeerd worden tot obers en keukenchefs. Maar er zijn veel meer werk gelegenheden voor studenten binnen de horecasector, dan je in eerste instantie zou verwachten! Een studentenbaan kan ook compleet uiteenlopend zijn wat betreft dagelijkse taken die je uitvoert en vaardigheden die vereist worden. De horecasector biedt dus genoeg keuze voor iedereen.

Loopbaanontwikkelingsmogelijkheden

Je ontwikkelt je horeca carrière voornamelijk door middel van ervaring. Als je het ver wilt schoppen in je carrière, zal je cv heel wat relevante werkervaring moeten vermelden. Uiteraard zullen specifieke opleidingen en trainingen voor sommige functies vereist worden. Maar, met genoeg ervaring door middel van een studentenbaan horecasector kun je het vast en zeker al ver schoppen.

Diverse keuze aan organisaties

Niet alleen kan je kiezen tussen de verschillende functies binnen een horeca zaak, je hebt daarnaast ook keus aan een uitgebreide diversiteit aan horeca organisaties. Elk restaurant, cafe of bar is namelijk anders. Deze establissementen kunnen verschillen van elkaar in zowel inrichting, sfeer, management, medewerkers als locatie. Zorg er dus voor dat je genoeg research in de horeca zaak steekt, voor je op de studentenbaan solliciteert. Zo krijg je een beter beeld of je als werknemer binnen de organisatie past!

Een studentenbaan met een fantastische sfeer

Als medewerker binnen de horecasector, kan je vaak een super sfeer verwachten! Je vindt op de werkplaats veel werknemers terug die passie hebben voor wat ze doen. Dit levert veel enthousiasme en determinatie op op de werkplaats. Daarnaast werk je altijd binnen een team, en leer je dus efficiënt te werk gaan met een groep mensen.

Vaardigheden die je altijd zullen bijblijven

Met een studentenbaan in de horeca ontwikkel je niet enkel carrière vaardigheden, je leert er ook handige life skills mee. De gastvrijheid die je binnen de hotelsector worden opgelegd, kunnen ook in je persoonlijk leven worden toegepast. Niet te vergeten de kooktechnieken waar je thuis lekker van kunt genieten! En de sociale vaardigheden die je als serveerster of barman ontwikkeld waar je dagelijks gebruik van maakt. Het toont allemaal aan dat een carrière in de horeca je leven enorm positief kan beïnvloeden.

Lijkt een horeca job jou iets leuk? Misschien heb je zelfs al een horeca bijbaan kunnen scoren? StudentJob legt uit hoe je er in je eerste week goed in vliegt!

Voor meer meer informatie over hoe het best solliciteert voor een baantje, bekijk dan onze sollicitatietips op StudentJob!  

 

 

   

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Typ hier jouw bericht:

Naam*
E-mailadres
Je bericht*
Neem de code over*
Captcha

Adverteren

Als u wilt adverteren op deze webiste, neem dan contact op via info@xs2jobs.nl of klik op werkgevers.

Volg ons

Op social media