3 redenen waarom je je zou moeten focussen op het behoud van je medewerkers

Door Stella Peperkoorn  -  19 augustus 2019

Een laag verloop in je horecapersoneel biedt veel voordelen. Om een hoog verloop zo veel mogelijk te beperken, doe je er goed aan om je te focussen op het behoud van je medewerkers. In deze blogpost leggen we je uit waarom.

De krapte op de arbeidsmarkt, focussen op het behoud van je medewerkers

Met name in de horeca is er een groot tekort aan personeel. De meeste goede mensen hebben een baan. De krapte op de arbeidsmarkt is groot. Wanneer je de focus legt op het behoud van je medewerkers en je investeert in het opleiden en begeleiden van je personeel, zal jouw personeel eerder geneigd zijn om zich langer aan jouw horeca onderneming te binden. Zo hoef je dus minder personeel te werven in deze lastige markt.

Minder kosten doordat je niet hoeft te investeren in recruitment

De kosten van een het werven en inwerken van personeel wordt nog vaak onderschat. Een Zo heeft een werknemer gemiddeld 8-12 maanden nodig heeft om volledig productief te zijn. Daarnaast zijn de kosten van het vervangen van een medewerker ook nog eens heel erg hoog, gemiddeld zo tussen de €1500,- en €15.000 euro. Door je te focussen op het behoud van jouw horecapersoneel zorg je dat je zo min mogelijk hoeft te investeren in recruitment.

Tevreden medewerkers zijn promotors van je zaak

Als de bedrijfscultuur goed is, er voldoende geïnvesteerd wordt in het opleiding en begeleiden van de medewerkers, er voldoende aandacht en ruimte is voor het horecapersoneel om te leren en de horecaondernemer open staat voor advies en suggesties, zal de medewerker zich meer betrokken voelen bij de organisatie en meer bevlogen zijn in het werk. En dat leidt niet alleen tot tevreden en loyale klanten. Wanneer je je focust op het behoud van je medewerkers zullen zij actief jouw werkgeversmerk promoten. Jouw personeel is het gezicht van de zaak. Zodra zij uitdragen dat zij graag voor jou willen werken, zal dat ook direct invloed hebben op de manier waarop anderen naar jouw horeca onderneming kijken. Het is één van de belangrijkste.

WerkenindeHoreca.nl helpt je te focussen op het behoud van je medewerkers

Wist je dat er een heleboel wervingssites zijn die verbonden zijn aan headhunters of uitzendbureaus? Kies daarom zorgvuldig de kanalen waarop je werft. Het zou natuurlijk zonde zijn als je heel veel investeert in het behoud van je medewerkers, terwijl ze via de achterdeur weer verdwijnen, doordat ze zijn opgenomen in een bestand van een wervingsbureau met als doel om jouw zojuist geworven kandidaat andere vacatures aan te bieden. 

WerkenindeHoreca.nl is een onafhankelijke vacaturesite, niet verbonden aan dergelijke derden partijen. Kandidaten solliciteren altijd direct bij de werkgever zelf. Daarnaast plaats je onbeperkt vacatures voor een vast bedrag per maand. Ben je benieuwd wat ons platform voor je kan betekenen? Kijk dan snel op onze website, of klik op onderstaande button om je direct aan te melden.

 

 

   

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Typ hier jouw bericht:

Naam*
E-mailadres
Je bericht*
Neem de code over*
Captcha

Adverteren

Als u wilt adverteren op deze website, neem dan contact op via info@xs2jobs.nl of klik op werkgevers.

Volg ons

Op social media