5 voordelen van een goed onboarding proces in de horeca

Door Eva Bates  -  03 oktober 2022

Maak jij gebruik van een onboarding proces? Het draagt namelijk bij aan het behouden van je medewerkers. Wist je dat 12% van het horecapersoneel in Nederland jaarlijks van baan wisselt en dat restauranteigenaren 45% van hun medewerkers jaarlijks inwerkt? Maar wist je ook dat een werknemer gemiddeld 8-12 maanden nodig heeft om volledig productief te zijn en dat de kosten voor het vervangen van een medewerker tussen de €1500,- en €15.000 euro ligt? Zorg dat jij niet meedoet aan deze trend met een goed onboarding proces.

Een onboarding proces zorgt dat je horecamedewerker langer blijft en beter presteert

Een goed onboardingproces verhoogt de kans dat een medewerker blijft met ruim 25% en verbetert de prestatie per medewerker met zo’n 13%. Tevens zorgt een goede onboarding ervoor dat 68% van de van de medewerkers langer dan drie jaar in dienst blijven.

Een goed onboarding proces resulteert in loyale medewerker

Onboarding verhoogt loyaliteit en betrokkenheid bij de organisatie door beter begrip van missie, visie, strategie en gewenste serviceverlening naar gasten.

Loyale horecamedewerkers maken het verschil. Ze committeren zich aan doelstellingen, er is draagvlak voor vernieuwing en verandering, waarmee ze een belangrijke rol spelen bij het creëren van draagvlak bij de overige werknemers.

Een goede onboarding zorgt voor een goede reputatie als werkgever

Een goede onboarding aantrekkelijker voor talenten, verlaagt de kans op voortijdig opstappen, vergroten de loopbaankansen van hun medewerkers en bevorderen interne samenwerking. Daarnaast draagt een professionele en gestructureerd omgeving bij aan vertrouwen van medewerkers in de werkgever.

Productievere werknemers

Door een goed onboardingproces kun je sneller vaststellen wat de talenten zijn van de nieuwe medewerker en zorgen dat deze goed uit de verf komen. Nieuwe horecamedewerkers functioneren sneller en beter in de functie, door betere kennis en begrip. Ook zijn nieuwe horecamedewerkers meer tevreden en ervaren minder stress als ze een goede onboarding hebben gehad.

Verlaag je kosten voor werving en selectie

Door een goede onboading blijven horecamedewerkers langer binnen de organisatie, zijn zij productiever en loyaal. Dit alles draagt bij aan het verlagen van de kosten die organisaties maken voor de werving en selectie van horecapersoneel.

Tip: Kies een kwalitatief wervingskanaal om je onboarding proces niet te verstoren

Een goed onboardings proces begint voordat de medewerker begint en dat start al bij de werving en selectie. Wanneer je kiest voor een wervingspartij die jouw kandidaten opnemen in een bestand, kunnen zij direct weer benaderd worden voor een baan bij een andere werkgever. Dit verstoort dan ook direct het onboardingsproces en zorgt ervoor dat jouw zorgvuldige gecreëerde onboardingproces niet tot zijn recht komt.

WerkenindeHoreca.nl is niet verbonden aan headhunters en neemt kandidaten niet op in een wervingsbestand. Wanneer je jouw vacature op ons platform plaats, solliciteren medewerkers direct bij jouw organisatie. de sollicitatie ontvang je per mail en in ons handige sollicitatiemodule. Benieuwd naar de mogelijkheden? Klik dan op onderstaande button of kijk op onze website voor meer informatie

 

 

 

   

Tags

horecapersoneel  HR  Horeca  

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Typ hier jouw bericht:

Naam*
E-mailadres
Je bericht*
Neem de code over*
Captcha

Adverteren

Als u wilt adverteren op deze website, neem dan contact op via info@xs2jobs.nl of klik op werkgevers.

Volg ons

Op social media