Tips bij het plaatsen van Horeca vacatures

Functienaam

Bij online vacatures is het van belang dat u een aansprekende functienaam gebruikt die goed vindbaar is op het internet. Verplaats uzelf in  een werkzoekende, welke zoekwoorden zullen zij gebruiken als zij op zoek zijn naar de functie die u aanbiedt? Als u deze termen in uw vacaturenaam gebruikt, vergroot u de kans dat uw vacature hoog eindigt en dus beter gevonden wordt in zoekmachines 

Functiegroepen en afdelingen

Kandidaten kunnen zoeken op vacatures in een bepaalde functiegroep. U kunt per vacature maximaal twee functiegroepen kiezen, handig voor bijvoorbeeld combinatiefuncties. U kunt er ook voor kiezen de vacature meerdere keren te plaatsen onder verschillende functiegroepen. Voor een management functie adviseren wij de functie te plaatsen onder de betreffende afdeling en onder de functiegroep 'Management"

Hoofd functiecategorie

In een vacature is het verplicht een hoofd functiecategorie aan te geven, dit kan maar één categorie zijn en wordt gebruikt in de paginanaam om de vindbaarheid van uw vacature  in de zoekmachines te verbeteren.

Plaats iedere vacature apart

Plaats iedere vacature apart op de site. Ook als u bijvoorbeeld een parttime en een fulltime kok zoekt of als een vacature zowel fulltime als parttime kan worden ingevuld,  maak daar dan 2 aparte vacatures van. Hierdoor kunt u beter de focus aanbrengen en informatie geven die direct van toepassing is. Uw vacatures worden dan beter gevonden en meer gelezen. 

Verbeter de vindbaarheid van uw vacatures

Als omschrijving van de vacature pagina en bedrijfspagina wordt in de zoekmachines de eerste regels uit het eerste tekstblok gebruikt. De vindbaarheid van uw pagina's verbetert als u in deze tekst veel gebruikte zoekwoorden opneemt. Als de tekst aansprekend en wervend is zal bovendien op uw pagina meer worden geklikt. Omschrijf in uw text uw kwaliteiten als Horeca Werkgever.

Vacatures altijd up-to-date

Kandidaten waarderen het niet als er op de site veel oude vacatures vermeld worden. Om de vacatures up-to-date te houden worden alle vacatures automatisch na 2 maanden gedeactiveerd. De vacature blijft dan wel bestaan in het systeem maar niet meer zichtbaar voor de kandidaat. Het bedrijf krijgt hiervan automatisch bericht per email en als de vacature nog niet is vervuld, dan kunt u deze eenvoudig weer opnieuw activeren, uiteraard zonder extra kosten. 

Studenten

Werken in de horeca.nl wordt ook goed bezocht door studenten, zowel voor oriëntatie als voor directe sollicitaties. Wij adviseren daarom ook uw vacatures te plaatsen voor parttime banen, vakantiewerk, bijbanen, stages en leerplaatsen bbl. Ook een afstudeeropdracht kunt u op de site plaatsen.

Waar gaat de sollicitatie naar toe?

Sollicitaties ontvangt u op het adres wat is ingevoerd bij de contactpersoon die is gekoppeld aan een vacature. Vermeld geen mailadressen in de tekst van uw vacature, hiermee voorkomt u spam mail en houdt u uw resultaten meetbaar. De sollicitaties kunt u tevens terug vinden op de site als u bent ingelogt.

Reacties naar een 2e adres versturen

Wilt u een kopie van de sollicitaties op een 2e email adres ontvangen? Gebruik dan het cc mail veld in de vacature , de solliciatie wordt dan verstuurd naar het adres van de contactpersoon en het invoerde adres in het cc vak.

Tekst opmaak

U kunt teksten kopieëren en plakken uit een word document maar niet alle codes zijn in word gelijk aan die van een website. Als deu de tekst wilt plakken gebruik dan het icoontje "plakken uit word" uit de Editor (opmaak kolom boven de tekst), dit haalt de opmaak codes eruit. U kunt vervolgens de tekst opnieuw opmaken met diezelfde editor boven het tekstvak. Een alternief is om de tekst uit een word document eerst te plakken in een kladblok document en dan weer door te kopieëren naar de website. Kladblok zal alle opmaak codes automatisch verwijderen.

Adverteren

Als u wilt adverteren op deze website, neem dan contact op via info@xs2jobs.nl of klik op werkgevers.

Volg ons

Op social media