Horeca stage en Horeca leerplaatsen voor BBL leerlingen, informatie en vacatures

Horeca is een bedrijfstak waar veel wordt gewerkt met en voor mensen. Om dit vak goed in de vingers te krijgen is het belangrijk al in de opleidingsfase veel praktijk ervaring op te doen. Veel Horeca bedrijven bieden met leerplaatsen de mogelijkheid aan mbo studenten om bol en bbl stages te lopen. Let er wel op dat voor school een bedrijf officieel erkend moet zijn als leerbedrijf.

Een stageperiode kan een belangrijke invloed hebben om de rest van je Horeca carrière, vaak begint een carrière met een vaste baan in het bedrijf waar ook de stage is doorlopen. Leerlingen komen als werknemer vaak terug in een oud leerbedrijf.

Als je nog niet goed weet in welk type bedrijf je later wilt werken, dan kun je je stage of periode als leerling gebruiken om van verschillende bedrijven een indruk te krijgen van wat het bedrijf en de werkzaamheden inhouden.

Als je al wel weet in welk type bedrijf je wilt gaan werken, dan kun je je stage of periode als leerling gebruiken om je werkervaring hierin verder uit te diepen en daarmee je kans op een baan na je studie in dit type bedrijf verder te vergroten.  

Er zijn voor zowel BBL als BOL stages afspraken gemaakt over vergoedingen en beloningen. De school zal hier hierover verder kunnen informeren. Solliciteren op stage en leerlingen vacatures loopt in veel gevallen via de school, somige scholen laten dit onder voorwaarden aan de studenten zelf over.

Klik hier voor openstaande vacatures voor een  horeca stage of een leerplaats voor BBL Leerling in de Horeca

Adverteren

Als u wilt adverteren op deze webiste, neem dan contact op via info@xs2jobs.nl of klik op werkgevers.

Volg ons

Op social media