Stages en leerplaatsen in de horeca voor BBL leerlingen: informatie en vacatures


De horeca is een bedrijfstak waar veel wordt gewerkt met en voor mensen. Om dit vak goed in de vingers te krijgen, is het belangrijk om al in de opleidingsfase veel praktijkervaring op te doen. Veel horecabedrijven bieden met leerplaatsen de mogelijkheid aan mbo studenten om BOL en BBL stages te lopen. Let er wel op dat voor school een bedrijf officieel erkend moet zijn als leerbedrijf.

Jouw stageperiode heeft een belangrijke invloed

Een stageperiode kan een belangrijke invloed hebben om de rest van je horecacarrière. Vaak begint een carrière met een vaste baan in het bedrijf waar iemand ook stage heef gelopen. Leerlingen komen als werknemer vaak terug in een oud leerbedrijf.
Als je nog niet goed weet in welk type bedrijf je later wil werken, dan kun je je stage of je periode als leerling gebruiken om van verschillende bedrijven een indruk te krijgen. Op deze manier kom je te weten wat verschillende bedrijven inhouden en hoe de werkzaamheden van elkaar verschillen.

Je werkervaring verder uitdiepen

Als je wel weet in welk type bedrijf je wil gaan werken, dan kun je je stage of je periode als leerling juist gebruiken om je werkervaring op dit gebied verder uit te diepen. Hierdoor kun je je kans op een baan in dit veld na je studie verder vergroten.

Afspraken over vergoedingen en beloningen

Voor zowel BBL als BOL stages zijn afspraken gemaakt over vergoedingen en beloningen. De school zou je hierover verder kunnen informeren. In veel gevallen kun je ook via je school solliciteren op vacatures voor stagairs en leerlingen. Sommige scholen laten dit onder voorwaarden aan de studenten zelf over, zo kunnen MBO-studenten bijvoorbeeld gebruik maken van stagemarkt. Op stagemarkt kun je stages vinden  van erkende bedrijven.

Op Werken in de Horeca kun je verschillende vacatures voor stages vinden, BBL vacatures voor leerlingen in de keuken, bediening of de receptie kun je dan ook vaak op onze website vinden.

 

 

Adverteren

Als u wilt adverteren op deze website, neem dan contact op via info@xs2jobs.nl of klik op werkgevers.

Volg ons

Op social media