Horeca Bedrijfstypes, banen en afdelingen

Bedrijfstypes zoals Restaurants, bars, conferentiecentra, hotels, snackbars, lunchrooms, het valt allemaal onder Horeca. Een enorme diversiteit aan bedrijfstypes waar voor bijna iedereen wel een leuke baan te vinden is. Fulltime maar ook bijbanen en stages. 

Binnen een bedrijf zijn er meestal verschillende afdelingen waar je kunt werken en in een afdeling zijn er weer verschillende functies. In een restaurant heb je bijvoorbeeld de afdeling bediening en keuken. Soms is er ook een aparte afdeling voor de afwas/ schoonmaak, verkoop, administratie en iemand voor de receptie. Belangrijkste functies en afdelingen zijn uiteraard de koks in de keuken en de mensen in de bediening.

Ieder Horeca bedrijf is weer anders georganiseerd en functiebenamingen zijn ook niet altijd hetzelfde. Functies die voorkomen in de bediening van restaurants zijn bijvoorbeeld Restaurant Manager of Maître d'Hôtel, Sommelier, Medewerker bediening, kelner, ober of Chef de Rang, demi chef de rang, commis debrasseur, F&B supervisor. In de keuken komen functienamen voor als Chef Kok, Sous Chef, Chef de Parti, Demi Chef de Parti, Zelfstandig werkend kok, leerling kok, Chief steward, steward.

Er zijn Horeca bedrijven die het belangrijk vinden dat de medewerkers een opleiding hebben gevolgd die aansluit bij de functie. Er zijn ook bedrijven die dit niet het belangrijkste vinden en meer kijken naar werkervaring en persoonlijk kwaliteiten. Voorbeelden hiervan zijn flexible werkhouding, open uitstraling, gastgericht, makkelijk kunnen communiceren, goed kunnen werken in teamverband en inlevingsvermogen.

Kennis die een medewerker vaak wel nodig heeft is o.a. stukje kennis van dranken, hygienne regels, warenkennis, kennis van bereiden en bewaren van eten, kennis van kassasystemen. Veel bedrijven zullen hun medewekers begeleiden en helpen deze kennis op te doen of verder uit te diepen. 

De horeca kent dagzaken waar de werktijden vergelijkbaar zijn met de winkeltijden maar over het algemeen werken medewerkers in de Horeca niet op vaste tijden. Er wordt meestal gewerkt volgens een rooster en er wordt vaak 's avonds en in het weekend gewerkt. Hotels kennen ook nachtdiensten. Ben je benieuwd wat het Werken in een Hotel inhoudt? Klik dan op onderstaande button!

 

 

Adverteren

Als u wilt adverteren op deze webiste, neem dan contact op via info@xs2jobs.nl of klik op werkgevers.

Volg ons

Op social media