Wat is een runner in de horeca?

Een runner in de horeca is iemand die verantwoordelijk is voor het uitserveren van gerechten en drankjes in een restaurant of café. Daarnaast houdt een runner zich bezig met het afruimen van tafels, het bijvullen van servies en het schoonmaken van de werkplek. Het is een belangrijke functie binnen de horeca, omdat de runner ervoor zorgt dat de gasten tevreden zijn en dat het restaurant soepel verloopt.

Verschillende functies als runner in de horeca

Als runner in de horeca zijn er verschillende functies die je kunt vervullen. Zo kun je bijvoorbeeld werken als bartender runner, waarbij je verantwoordelijk bent voor het uitserveren van drankjes aan de bar. Of je kunt aan de slag als food runner, waarbij je verantwoordelijk bent voor het uitserveren van gerechten aan tafel. Andere mogelijke functies zijn assistant runner, allround runner of service runner.

Werkzaamheden van een runner in de horeca

Als runner in de horeca zijn je werkzaamheden heel divers. Je begint meestal met het opnemen van de bestellingen en het doorgeven hiervan aan de keuken of de bar. Vervolgens zorg je ervoor dat de bestelling op tijd en op de juiste manier wordt uitgeserveerd. Na het serveren van de bestellingen ruim je de tafels af en zorg je ervoor dat alles weer klaar staat voor de volgende gasten. Daarnaast kan het zijn dat je verantwoordelijk bent voor het bijvullen van servies en het schoonmaken van de werkplek.

Eigenschappen van een goede runner in de horeca

Als runner in de horeca is het belangrijk dat je snel en efficiënt kunt werken. Je moet goed kunnen multitasken en stressbestendig zijn, omdat het soms erg druk kan zijn. Daarnaast is het belangrijk dat je klantvriendelijk bent en altijd vriendelijk blijft naar de gasten. Verder moet je goed kunnen samenwerken met andere medewerkers in het restaurant en moet je flexibel zijn in je werktijden.

 

Adverteren

Als u wilt adverteren op deze website, neem dan contact op via info@xs2jobs.nl of klik op werkgevers.

Volg ons

Op social media