Zo maak jij een onweerstaanbaar CV!

 

Veel werkgevers lezen altijd eerst het CV, pas als hun interesse is gewekt zullen ze overgaan tot het lezen van jouw motivatiebrief. Een CV, of Curriculum Vitae zoals het officieel heet, geeft een overzicht van persoonsgegevens, vaardigheden, ervaringen, opleidingen en relevante interesses. Het doel van de CV is ervoor te zorgen dat de werkgever interesse heeft in jou als mogelijk toekomstige werknemer en je wil uitnodigen voor een eerste gesprek.


Maak jouw CV persoonlijk

Je wilt uiteraard dat jouw CV eruit springt tussen alle andere die jouw toekomstige werkgever ontvangt. Zorg er dan ook voor dat de vormgeving bij jouw karakter past. Er zijn diverse tools die je helpen bij het visueel vormgeven van een onweerstaanbaar CV. Canva is hiervoor uitermate geschikt en heel makkelijk in gebruik.


Vermeld je contactgegevens

Naast het vermelden van je persoonlijke gegevens, wil jij natuurlijk dat je toekomstige werkgever in een oogopslag kan zien hoe hij of zij contact met je op kan nemen. Vermeld dus niet alleen je telefoonnummer, maar ook je e-mailadres en eventueel je LinkedInprofiel.


Maak een kort en bondige biografie en voeg een foto toe

Heb je een analyse gemaakt over jezelf? Dan weet je waar je in uitblinkt, welke waarde jij toevoegt aan een werkgever en welke karaktereigenschappen jij bezit. Schrijf in 4 to 5 zinnen wie jij bent en wat je kernwaarden zijn. Enerzijds kun je jezelf op deze manier kort en bondig presenteren, anderzijds kun je jezelf toch voorstellen indien jouw motivatiebrief niet wordt gelezen.


Deel je werkervaring

Begin altijd met je meest relevante baan, vaak is dit de functie die je tot op heden hebt bekleed. Ben je een starter, vermeld dan alle relevante werkervaring, zoals stages, bijbanen en vrijwilligerswerk. Ben je ervaren? Vermeld dan alleen je relevante werkervaring. Noem steeds de start- en einddatum en som de resultaten en vaardigheden op.


Benoem je opleidingen

Start weer met de meest relevante opleiding en geef aan welke kennis en vaardigheden je per opleiding hebt opgedaan. Misschien heb je samengewerkt in een projectgroep die relevant is om te vermelden of heb je een specifieke afstudeeropdracht uitgevoerd die voor jouw toekomstige werkgever van belang is. Vermeld daarnaast ook of je je diploma hebt behaald en welke certificaten je hebt verdiend.

 

Laat je CV nalezen
Een frisse kijk van een goede vriend(in) is nuttig om fouten op te sporen of tips te krijgen. Laat je CV nalezen als je denkt dat het af is. Na drie of vier keer lezen en bijschaven is het lastig om nog objectief naar je CV te kijken. Met andere woorden, bepaalde fouten of onregelmatigheden vallen je niet meer op. Het is goed om er ook iemand anders naar te laten kijken. Om je een idee te geven hoe jouw onweerstaanbaar CV eruit kan zien hebben wij een
voorbeeld CV voor je beschikbaar.


Heb je je CV verstuurd en ben je uitgenodigd voor een gesprek? Gefeliciteerd! Graag geven wij je tips hoe je je het beste kunt voorbereiden op een sollicitatiegesprek. Klik op onderstaande button voor meer informatie.

 

 

 

Adverteren

Als u wilt adverteren op deze website, neem dan contact op via info@xs2jobs.nl of klik op werkgevers.

Volg ons

Op social media