Een open sollicitatie in de horeca? Loop spontaan eens binnen!

Door Eva Bates  -  04 januari 2023

Droom jij van een baan in je favoriete restaurant of café? Maar staat er bij dit bedrijf momenteel geen vacature open? Doe eens gek en ga voor een open sollicitatie in de horeca. Niet door een saaie mail te sturen, maar door gewoon binnen te lopen en jezelf te presenteren!

 

Een open sollicitatie in de horeca leidt vaak tot succes!

Spontaan een bezoek brengen aan je favoriete restaurant of café om jezelf te presenteren als nieuwe werknemer? Het klinkt misschien wat gek, maar voor veel horecaondernemers getuigt dit niet alleen van een grote interesse voor het bedrijf, maar zegt het ook iets over jouw zin voor initiatief. Jouw potentiële werkgever heeft direct een goed beeld van je en misschien ben je zo andere kandidaten voor. Wellicht hebben ze wel een vacature open staan, maar nog niet de tijd gehad om deze te publiceren. En hoe mooi is het dan dat jij je als eerste kunt aanbieden voor deze functie? Mocht er op dit moment echt geen ruimte zijn, dan is er een grote kans dat jij als eerste wordt gebeld wanneer er wel weer een vacature open staat. Ze weten immers al wie je bent en dat je zelf het initiatief hebt genomen om naar hen toe te komen.

 

Een spontane open sollicitatie vereist wel voorbereiding

Wanneer je op een vacature reageert, is het duidelijk wat er van je verwacht wordt. Waarschijnlijk vind je in de vacaturetekst een lijst met de vereiste vaardigheden en een duidelijke functie-omschrijving. Maar bij een spontane open sollicitatie mis je deze informatie. Kom daarom goed voorbereid langs. Zoek zoveel mogelijk informatie over het bedrijf, ken de achtergrond en de keuken of specialiteiten.

Gebruik internet om zoveel mogelijk informatie op te zoeken over de mensen die bij het bedrijf werken. Zo weet je welke functies zij uitoefenen en of er wellicht nog een missende functie is die goed past bij jou. Zo kun je van tevoren een goede suggestie doen aan jouw potentiële werkgever.

 

Vertel over de passies waarom wil je zo graag wilt werken bij dit bedrijf

Een open sollicitatie in de horeca doe je alleen als je heel graag bij dat bedrijf wilt werken. Zorg dan ook dat je dit heel duidelijk overbrengt. Vertel over je passies en waarom je specifiek bij hen wilt komen werken. Geef aan wat je zou kunnen bijdragen en waarom ze voor jou zouden moeten kiezen.

 

Beschrijf je 3 beste- en 2 slechtste eigenschappen aan de hand van voorbeelden 

De meest gestelde vraag tijdens een sollicitatiegesprek. ‘Wat zijn jouw goede en wat zijn jouw minder goede eigenschappen?’. Bereid deze vragen dan ook goed voor, want je kunt er zeker van zijn dat deze vraag gesteld gaat worden. Zorg dat je jouw antwoorden kunt versterken met concrete voorbeelden uit de praktijk en jouw potentiële werkgever ook begrijpt in welke context je antwoorden van toepassing zijn.

 

 

Probeer een persoonlijk e-mailadres te pakken te krijgen 

Heb je een goed gesprek gehad? Vraag dan altijd naar een persoonlijk mailadres. Zo kun je jouw CV en motivatiebrief ook per email aanbieden, zodat deze niet verloren gaat in de waan van de dag van de horecaondernemer en jouw email niet beland in een algemene mailbox.

 

Een spontane open sollicitatie in de horeca wordt door veel horeca-ondernemers gewaardeerd. Wil jij aan de slag in jouw favoriete restaurant of café, maar kun je niet direct een openstaande vacature vinden? Ga gewoon langs, want wie niet waagt, wie niet wint. Wil je meer tips ontvangen over een spontane open sollicitatie in de horeca? Maak dan snel een account aan op WerkenindeHoreca.nl via onderstaande button en ontvang een whitepaper boordevol sollicitatietips!

 

 

   

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Typ hier jouw bericht:

Naam*
E-mailadres
Je bericht*
Neem de code over*
Captcha

Adverteren

Als u wilt adverteren op deze website, neem dan contact op via info@xs2jobs.nl of klik op werkgevers.

Volg ons

Op social media