Tips voor Horeca werkgevers

Uw bedrijf en uw kwaliteiten als Horeca werkgever omschrijven

Op WerkenindeHoreca.nl zijn er veel mogelijkheden uw bedrijf te omschrijven. U heeft een aantal tekstblokken, ruimte voor foto's en logo, u kunt een link maken naar een filmpje op Youtube en uw lokatie wordt automatisch getoond in een kaartje van google maps. U kunt hiermee werken aan uw goede naam als horeca werkgever.

Omschrijving moet altijd kort en to the point zijn, liefst met opsommingstekens. Onderwerpen kunnen bijvoorbeeld zijn uw bedrijfsfilosofie, werksfeer of bedrijfscultuur, waarmee onderscheidt het bedrijf zich van anderen, wat is de doelgroep, stukje geschiedenis, onderdeel van groter geheel? wat maakt uw bedrijf nou zo leuk om in te werken, carrièrekansen.

Foto's met collega's erop doen het altijd goed en filmpjes moeten echt kort zijn

 

Functienaam

Bij online vacatures is het van belang dat u een aansprekende functienaam gebruikt. Verplaats uzelf in  een werkzoekende, welke zoekwoorden zullen zij gebruiken als zij op zoek zijn naar de functie die u aanbiedt? Als u deze termen in uw vacaturenaam gebruikt, vergroot u de kans dat uw vacature hoog eindigt en dus beter gevonden wordt in zoekmachines 

 

Functiegroepen en afdelingen

Één vacature kan in meerdere functiegroepen worden geplaatst, handig voor bijvoorbeeld combinatiefuncties. U kunt er ook voor kiezen de vacature meerdere keren te plaatsen onder verschillende functiegroepen. Voor een management functie adviseren wij de functie te plaatsen onder de betreffende afdeling en onder de functiegroep ''Management"

 

Hoofd functiecategorie

In een vacature is het verplicht een hoofd functiecategorie aan te geven, dit kan maar één categorie zijn en wordt gebruikt in de paginanaam zodat uw vacature goed wordt gevonden in de zoekmachines.

 

Plaats iedere vacature apart

Plaats iedere vacature apart op de site. Ook als u bijvoorbeeld een parttime en een fulltime kok zoekt of als een vacature zowel fulltime als parttime kan worden ingevuld,  maak daar dan 2 aparte vacatures van. Hierdoor kun u beter de focus aanbrengen en informatie geven die direct van toepassing is. Uw vacatures worden dan beter gevonden en meer gelezen. 

 

Verbeter de vindbaarheid van uw vacatures

Als omschrijving van de vacature pagina en bedrijfspagina wordt in de zoekmachines de eerste regels uit het eerste tekstblok gebruikt. De vindbaarheid van uw pagina's verbetert als u in deze tekst veel gebruikte zoekwoorden opneemt. Als de tekst aansprekend en wervend is zal bovendien op uw pagina meer worden geklikt. Omschrijf in uw text uw kwaliteiten als Horeca werkgever.

 

Studenten

Werken in de horeca.nl wordt ook goed bezocht door studenten, zowel voor oriëntatie als voor directe sollicitaties. Wij adviseren daarom ook uw vacatures te plaatsen voor parttime banen, vakantiewerk, bijbanen, stages en leerplaatsen bbl. Ook een afstudeeropdracht kunt u op de site plaatsen.

 

Seo vriendelijke teksten

Zoekmachines houden met relevantie rekening door o.a. het aantal keren dat bepaalde woorden of woordcombinaties in een pagina voorkomen. Tips om met uw teksten uw notering in de zoekmachines te verhogen:

 • Bedenk van tevoren de zoekwoorden en herhaal deze in uw teksten
 • Gebruik pakkende vacaturenamen
 • De eerste regels van een tekstblok worden overgenomen door de zoekmachines, zie dit als een inleiding,
 • Maak deze pakkend en gebruik zoekwoorden.

 

Niet doen

 • Titles van pagina's in de zoekmachines kunnen maximaal 90 tekens bevatten, langere titels werken daarom negatief.
 • Liever geen titels in vragende vorm of cryptisch, deze zullen niet snel naar boven komen in zoekresultaten.
 • Gebruik zoekwoorden niet overvloedig, het verhaal moet wel leesbaar blijven en zoekmachines zullen dit doorzien. 
 • Ook zoekwoorden in de kleur van de achtergrond hebben geen effect.


Wel doen

 • Zet de hoed op van een werkzoekende. Welke zoekwoorden zullen zij gebruiken?
 • De eerste 150 tekens van uw tekst zijn het belangrijkste, deze worden in zoekmachines het eerst getoond.
 • Gebruik generieke functienamen, daar wordt het meest op gezocht.
 • Laat uw trefwoorden op verschillende manieren in de rest van de vacaturetekst terugkomen.
 • Voorbeelden van veel gebruikte zoekwoorden zijn:
 • Functienaam, naam van stad of provincie, type bedrijf en soort dienstverband (stage, bijbaan e.d.) 

 

Klik voor meer tips na inloggen op de link tips online werven Horeca personeel 

 

Adverteren

Als u wilt adverteren op deze website, neem dan contact op via info@xs2jobs.nl of klik op werkgevers.

Volg ons

Op social media