Solliciteren in de Horeca? maak indruk met je sollicitatiebrief

 

In jouw sollicitatiebrief laat je aan jouw toekomstige werkgever weten waarom je graag zou willen werken bij het bedrijf en waarom je op de betreffende functie solliciteert. Daarnaast laat je weten waarom jij geschikt bent voor de functie en welke toegevoegde waarde bent voor het bedrijf. Dat klinkt eenvoudig maar dat is het zeker niet. Want hoe schrijf je nou een originele sollicitatiebrief? WerkenindeHoreca.nl helpt je.
 

Zorg voor een concrete en aantrekkelijke sollicitatiebrief
Houd de brief kort en bondig en wees in je brief altijd positief. Vertel over goede ervaringen, opleidingen en karaktereigenschappen die goed passen bij het bedrijf en de functie.

Laat je brief, nadat je hem af hebt, nog even tot de volgende ochtend liggen. Lees de brief dan nogmaals met een frisse blik voordat je hem de deur uitdoet. Vrijwel zeker dat je toch nog wat aan de brief verandert.
 

Ga voor een pakkende openingszin

Een pakkende opening vinden voor je sollicitatiebrief is vaak het moeilijkste.  Verwijzen naar waar je de Horeca vacature hebt gevonden is een optie, origineel is het absoluut niet. denk daarom even zonder kaders en probeer een openingszin die niet iedereen gebruikt zoals:

 

“In het hectische leven van vandaag met een overdaad aan informatie, is het lastig om iemands aandacht te trekken. Fijn dat ik even de aandacht van u heb, want ik wil graag solliciteren naar de functie van restaurant Manager."

 

Of speel in op de actualiteit met de volgende openingszin;


“De arbeidsmarkt is krap en goed horecapersoneel is lastig te vinden. Ik zou graag een oplossing bieden voor dit probleem solliciteer bij deze naar de functie van Medewerker Bediening
 

De kern van je brief

De kern is het belangrijkste stuk van je brief. Hierin leg je nadruk op dingen uit je CV die belangrijk zijn of goed aansluiten bij de geboden vacature. Zaken als relevante Horeca ervaringen, opleidingen, cursussen, bepaalde taken of projecten die je hebt gedaan, relevante hobby's en karaktereigenschappen. In de kern van je brief komt ook je motivatie voor. Het is het belangrijkste onderdeel van jouw brief, dus neem hier goed de tijd voor.Gastgerichtheid heeft heel veel met motivatie te maken en horeca ondernemers willen daarom graag weten waarom jij voor deze baan in dit bedrijf gaat. Kijk goed naar de vacaturetekst en probeer in te spelen op wat daarin wordt gevraagd. Blijf wel altijd eerlijk!
 

Sluit kort en bondig af

Eindig jouw brief kort en bondig Bijvoorbeeld met:  "Graag zou ik in een persoonlijk gesprek mijn motivatie verder toelichten". Maak de afsluiting niet te lang, bespreek concrete onderwerpen in de kern van de sollicitatiebrief, niet in de afsluiting.
 

Solliciteer met een videoboodschap

Video zegt zoveel meer dan een brief en een CV. Mocht de werkgever jou de mogelijkheid geven om via een videoboodschap te solliciteren, maak hier dan zeker gebruik van. Zorg wel dat je professioneel overkomt en goed verstaanbaar bent. Vertel in niet langer dan 1 minuut waarom jij die persoon bent die ze zoeken.
 

Heb je jouw sollicitatiebrief helemaal klaar maar kan je CV wel een update gebruiken? Klik dan op onderstaande knop om een onweerstaanbaar CV te maken.

 

 

 

Adverteren

Als u wilt adverteren op deze website, neem dan contact op via info@xs2jobs.nl of klik op werkgevers.

Volg ons

Op social media