Solliciteren in de Horeca? Zo bereid je je voor!

Je hebt een keuze gemaakt om te gaan solliciteren in de Horeca. Misschien werk je al geruime tijd in de Horeca en ben je toe aan een vervolgstap of wellicht ben je op zoek naar je eerste bijbaan. Hoe dan ook solliciteren is voor veel mensen spannend.
 

Op welke baan wil je graag solliciteren in de Horeca
Voordat je op zoek gaat naar een geschikte vacature is het belangrijk om te beslissen wat voor werk je wilt gaan doen en in welke omgeving je dat wil gaan doen. Wil je in een groot bedrijf werken of liever in een klein bedrijf waar de lijnen kort zijn? Wil je werken in een formele- of informele omgeving? Kies je voor luxe of snel een eenvoudig?  Formeel of informeel? Luxe of juist snel en eenvoudig. Daarnaast kun je natuurlijk een voorkeur hebben voor een bedrijf die 24/7 open is, zoals een Hotel of wellicht werk je liever alleen overdag in een brasserie? Bedenk dus goed wat je wel en niet wilt en zet dit duidelijk voor jezelf op een rijtje.


Maak een analyse van jezelf

Voordat je daadwerkelijk overgaat naar het zoeken van een geschikte vacature is het van belang dat je jezelf goed kent. Alleen dan kun je jezelf goed presenteren en jezelf verkopen tijdens de sollicitatieprocedure. Maak een analyse van jezelf en noteer je sterke- maar zeker ook je verbeterpunten. Waar ben je goed in en juist niet, wat vind je leuk om te doen en wat doe je liever niet? Maak een omschrijving van je karaktereigenschappen en interesses. Welke specifieke horecavaardigheden heb jij? Wat is je ervaring en heeft je opleiding raakvlakken met de Horeca? Wees hierin zo specifiek mogelijk zodat je een helder overzicht hebt.

 

Welke horecabaan past het beste bij je?
Nu je weet wat je wel en niet wilt en een analyse van jezelf hebt gemaakt kun je gaan onderzoeken welke Horecabaan het beste bij je past. In het Register Referentiefuncties Horeca vind je een handig overzicht van verschillende Horecafuncties en de bijbehorende functieomschrijvingen. Ken je mensen met een baan in de Horeca? Ga het gesprek aan en stel vragen om erachter te komen of een vergelijkbare baan voor jou interessant kan zijn.


Ben je goed voorbereid en heb je een idee welke Horecabaan bij je past? Ga dan op zoek naar een geschikte vacature of klik op onderstaande button als je tips wilt ontvangen over het maken van een opvallend CV.

 

 

Adverteren

Als u wilt adverteren op deze website, neem dan contact op via info@xs2jobs.nl of klik op werkgevers.

Volg ons

Op social media