In 10 stappen een wervende vacaturetekst met de vacaturewizard van WerkenindeHoreca.nl

Door Stella Peperkoorn  -  17 oktober 2022

De krapte op de arbeidsmarkt en dan met name in de horeca is enorm. De meeste goede mensen hebben een baan en goede koks hebben hun plek al gevonden. Jouw recruitment missie is helder; geschikte kandidaten overtuigen om hun baan op te zeggen om voor jou  te komen werken. En dat vergt een nieuwe maar vooral creatieve aanpak. Stelde je voorheen de vraag in jouw vacaturetekst “Do you have what it takes?” Dan stel je nu als werkgever de vraag “Do we have what it takes?”  

Wat biedt je nu werkelijk?

Om ervoor te zorgen dat jij wel de interesse wekt van die goede kok of F&B manager, zul je iets extra’s moeten bieden wat een ander niet biedt. En dat hoeft echt niet altijd in geld uitgedrukt te worden. Je kan dat ook zoeken in zekerheden, arbeidsomstandigheden of arbeidsvoorwaarden. Zoals bijvoorbeeld een contract voor onbepaalde tijd, vast minimum aantal uren, extra vakantiedagen of een vaste vrije dag of 1 x in twee maanden een vast vrij weekend. Krijgen personeelsleden standaard een goede lunch of diner aangeboden. Mogen zij tijdens werkuren cursussen volgen om zichzelf te ontwikkelen? Was jij de kokspakken, zodat ze dat niet na een late dienst ook nog eens moeten doen? Wat wordt er gedaan aan teambuilding, zijn er regelmatig teamuitjes? Kunnen medewerkers gratis parkeren? Zijn er wedstrijden waaraan mag worden meegedaan? Is er een bonus regeling? Het zijn allemaal extra’s die jij wel biedt, maar een ander wellicht niet.

Laat de sfeer en bedrijfscultuur zien!

Wanneer je in jouw vacaturetekst goed naar voren laat komen wat de sfeer en bedrijfscultuur is, kan de kandidaat een goede inschatting maken of de baan bij hem of haar past. Op deze manier zorg je ervoor dat je de juiste mensen aantrekt voor de vacature. Jouw potentiële kandidaat wil graag weten waar hij of zij komt te werken. Voeg bij de vacature een foto of filmpje toe die de kandidaat een goede indruk geeft van de sfeer en bedrijfscultuur.

Verander de opbouw van jouw vacature

De meeste vacatures zijn zo opgebouwd dat er eerst een alinea wordt besteed aan de functie. Vervolgens komt er een ruime opsomming aan functie-eisen om vervolgens af te sluiten met een standaardzin met het aanbod. Lees; marktconform salaris of alleen de opmerking “fijne werksfeer en leuke collega’s”. Jouw kandidaat verwacht echt meer dan alleen dat. Bedenk eens waar jij als werkgever uniek in bent en neem dat op in jouw vacature.

WerkenindeHoreca.nl lanceert de vacaturewizard!

Regelmatig geven wij tips & tricks die je helpt bij het werven van kwalitatief horecapersoneel. Wij helpen je graag juiste opbouw voor je vacaturetekst. Om die reden hebben wij een vacaturewizard ontwikkeld waarin je heel gemakkelijk stap-voor-stap de juiste informatie invult. Zo hebben je in een handomdraai een volledige vacaturetekst gemaakt, waarmee jij sollicitanten kan overhalen om voor jou te komen werken. De vacaturewizard is geheel geïntegreerd op ons platform en gratis bij een abonnement op WerkenindeHoreca.nl

Maak je al gebruik van ons platform, dan vind je de vacaturewizard vanzelf wanneer je een nieuwe vacature aanmaakt, of een bestaande vacature wilt bewerken. Ben je nog geen gebruiker van ons platform en zou je ook graag onbeperkt vacatures willen plaatsen op ons platform? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan via onderstaande button

 

   

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Typ hier jouw bericht:

Naam*
E-mailadres
Je bericht*
Neem de code over*
Captcha

Adverteren

Als u wilt adverteren op deze website, neem dan contact op via info@xs2jobs.nl of klik op werkgevers.

Volg ons

Op social media